Wat is Clubhouse?

In social media land is een heuse nieuwe rage ontstaan: Clubhouse. Maar wat is clubhouse eigenlijk? Je kan het zo voor je zien: twee personen praten met elkaar, veelal over iets interessants wat jij óók interessant vind. Clubhouse biedt hierin de mogelijkheid om live mee te luisteren met dat gesprek!

Alhoewel ‘meeluisteren’ met een gesprek nogal vreemd lijkt, is dit het niet. Deze gesprekken zijn juist om live meebeluisterd te worden, vaak zijn het dan ook BN’ers of andere social media iconen die van de app gebruikmaken. Kortom: géén foto’s, géén video’s, alleen maar audio. Je kan het zien als een soort podcast waar je in leeft!

Wat is Clubhouse?
Clubhouse op iPhone

Waar krijg ik Clubhouse?

Clubhouse is momenteel (maart 2021) enkel beschikbaar voor iOS. Elke iPhone gebruiker kan de app gratis downloaden vanuit de appstore én 7 handige tips lezen voor de iPhone!

Gedownload… en nu?

Zodra je de app gedownload hebt kan je deze, in tegenstelling tot andere social media platforms, niet direct gebruiken door middel van een account. Clubhouse werkt namelijk met invites. Om deel te mogen nemen aan Clubhouse heb je dus een invite nodig van al een bestaande Clubhouse gebruiker. Elke nieuwe gebruiker krijgt op zijn of haar beurt bij inschrijving twee nieuwe invites om weg te geven, en nog meer bij langer gebruik van de app. Time to socialize dus!

En Android dan…?

Android gebruikers zullen nog even geduld moeten hebben. In een recente tweet liet een Clubhouse ontwikkelaar Mopewa Ogundipe weten dat ze bezig is met het werken aan een android versie. Zoals ze zelf al grappend beschreef: “Als je me kent, dan weet je waarschijnlijk dat ik een mening heb over iOS-only apps”. Het is echter nog niet bekend wanneer de Android versie af is, dus tot die tijd nog even geduld…