Top 5 antivirus

In de vorige post beloofden we een lijst met goede antivirus programma’s, bij deze! Deze lijst is opgesteld op basis van eigen ervaringen, online onderzoek en bevat een neutrale kijk op antivirus programma’s. Zowel betaalde als gratis antivirus programma’s zijn opgenomen in deze lijst.

Overzicht top 5

  1. ESET Antivirus
  2. Bitdefender Antivirus
  3. Norton Antivirus
  4. Kaspersky Anti-Virus
  5. Sophos Home

1. ESET Antivirus

Antivirus and Internet Security for home users | ESET
ESET Antivirus (foto: ESET)

ESET is een zeer geavanceerd antivirus programma, met vele mogelijkheden en diverse functies. Deze vele functies kan voor iemand met wat minder ervaring vrij complex zijn, maar is zeker de moeite waard. De standaard features in combinatie met het Smart Security Premium pakket bieden optimale beveiliging. ESET wordt overigens ook door vele bedrijven gebruikt, en plaatst zichzelf hiermee in het hogere segment van antivirus programma’s.

2. Bitdefender Antivirus

Bitdefender | LinkedIn
Bitdefender antivirus (foto: Bitdefender)

Bitdefender staat voor prijs-kwaliteit. Bitdefender komt evenals ESET met een diverse hoeveelheid functies, voor een scherpe prijs. Bitdefender biedt hierin meerdere mogelijkheden: small office, premium of total security. Dit laatste pakket, total security, is daarvan het meest geavanceerd qua beveiliging en extra functies als PC-onderhoud en ondersteuning voor meerdere apparaten. Kortom, welke versie van Bitdefender je ook kiest, je krijgt waar voor je geld!

3. Norton Antivirus

NORTON™ software voor antivirus en het verwijderen van spyware
Norton Antivirus (foto: Norton)

Norton antivirus bestaat al járen en is bij de meeste lezers al bekend. Norton biedt uitstekende beveiliging, voor een goede prijs. De meerdere pakketten die worden aangeboden door Norton vervullen de behoeften van elk type gebruiker. Een van de nadelen van Norton zijn de prestaties op het apparaat. Techradar deed onderzoek en concludeerde het volgende: “Iets minder te spreken zijn we over het feit dat Norton nogal het nodige vraagt van onze apparatuur. In de AV-Comparatives-test bleek ook dat Norton ergens onderaan bungelt in de meest recente prestatietest vergeleken met de rivalen.”

4. Kaspersky Anti-Virus

Nederlands
Kaspersky Anti-Virus (foto: Kaspersky)

Kaspersky anti-virus scoort goed op beveiliging. Kaspersky biedt een simpel en toegankelijk instappakket voor Windows gebruikers, waar alle basisfunctionaliteiten in zitten. Toch behoefte aan meer beveiliging? Kies dan voor de zwaardere pakketten van Kaspersky. Echter hangt hier ook een prijskaartje aan, vandaar dat wij Kaspersky op plek 4 hebben geplaatst.

5. Sophos Home

Introducing Sophos Home – A simple (and free) way to protect your family  online – Sophos News
Sophos Home (foto: Sophos)

Sophos Home (free) is de gratis antivirus op deze lijst. Voor een gratis antivirus biedt Sophos veel mogelijkheden een een goede beveiliging. Bij eventuele behoeften aan betere beveiliging, bestaat ook het Home Premium pakket, wat rond de 40 euro per jaar kost.