Oplossing crashen van apps op Android

Veel gebruikers van Android telefoons zoals Samsung, OnePlus, LG, Huawei en nog meer merken hadden afgelopen week last van crashende apps. Zodra een gebruiker de app zou opstarten, zou deze daarna direct stoppen en kreeg de gebruiker een foutmelding. Lees hier de oplossing voor het crashen van apps op Android!

Het probleem van de crashende apps op Android

De problemen varieerden per app, veel mensen konden niet bij Gmail, internetbankieren, spelletjes of andere apps uit de Google Playstore. Google, de maker van Android (het besturingssysteem op de telefoon) liet gelukkig snel weten op de hoogte van het probleem te zijn en zou bezig zijn met een oplossing.

Het bleek te gaan om een probleem door een update van ‘Android System WebView’. WebView is een systeemapp (die dus standaard op elke android telefoon zit) die wordt gebruikt door veel andere apps op je telefoon om inhoud vanaf het internet te laten zien op het scherm van je smartphone. Inmiddels is het probleem door Google verholpen en is een nieuwe versie van WebView uitgebracht, te downloaden in de playstore.

De oplossing

Ervaar je nog steeds problemen met crashende apps? Volg dan deze stappen:

  1. Open de Google PlayStore
  2. Tik bovenin op de zoekbalk om te zoeken naar apps
  3. Typ hier in: “WebView
  4. Klik op het bovenste zoekresultaat genaamd: “Android System WebView” van de maker: “Google LLC”
    Of volg deze link als je dit leest via je smartphone: Android System WebView in PlayStore
  5. Klik vervolgens op “updaten” (zie onderstaande afbeelding)
Android stoppen crashen apps system webview

Herhaal de bovenstaande vijf stappen ook voor de Google Chrome app.