iDeal – Betalen met QR code

Vandaag de dag, vooral in huidige corona-tijden, bestelt vrijwel iedereen wel eens wat online. Alhoewel iedereen wat anders besteld, hebben we allen één ding gemeen: de betaling. 95 procent van de Nederlanders betaalt namelijk met iDeal. iDeal is een Nederlands betalingsplatform waarmee je direct betalingen doet via de bank, veelgebruikt voor digitale machtigingen, SEPA incasso’s en natuurlijk online betalingen.

iDeal – Betalen met QR code

Alhoewel de meeste iDeal gebruikers bekend zijn met iDeal, weet niet iedereen dat je ook met je telefoon iDeal betalingen kan doen. Op de ‘oude manier’ gebruik je een scanner/ reader (bijvoorbeeld Rabo Scanner of ABN AMRO E.dentifier). Je voert eerst je pinpas in, vult dan een code in, en scant dan een code of moet een nummer invoeren om de betaling te voltooien.

Echter heeft ook bijna iedereen internetbankieren geïnstalleerd op hun smartphone, waarbij je vaak met het intoetsen van een code al kan inloggen. Een stuk makkelijker dan de scanner/ reader dus! Je kan hiermee ook direct betalingen doen vanaf je computer, namelijk door QR codes te scannen met je internetbankieren app. Zie onderstaand een voorbeeld van de Rabobank:

QR code iDeal
Voorbeeld QR code betaling bij de Rabobank

Krijg je deze optie niet te zien bij je betaling? Kijk dan onderin het scherm om te switchen naar betaling middels een QR code. Let wel op, bij de meeste banken zijn betalingen met een QR code gelimiteerd tot €250 – €500. Onderstaand nog een voorbeeld van de ABN AMRO:

QR code iDeal
Voorbeeld QR code betaling bij de ABN AMRO

Vervolgens open je op je smartphone de internetbankieren app, en kiest voor ‘betalen met QR code’. Vervolgens scan je de code en vul je je beveiligingscode in. Klaar! Bestelling is betaald en geplaatst!

iDeal – Betalen met QR code – Stappenplan

Bekijk hier het stappenplan voor QR code betalingen gemaakt door iDeal:

Stappenplan iDeal betalen met QR code