Nóg twee handige Windows 10 shortcuts

In een vorige post over twee handige Windows 10 shortcuts lieten we zien hoe je gemakkelijk tekst kon plakken en screenshots kon maken. In deze post hebben we twee nieuwe shortcuts voor je: het vergrendelen van je laptop en het schakelen tussen meerdere applicaties.

Vergrendelen van je laptop

De meeste mensen die weglopen van hun werkplek willen hun laptop, om goede redenen, niet aan laten staan. Windows biedt daarom de mogelijkheid om je laptop te vergrendelen, een makkelijke optie als je bijvoorbeeld even koffie gaat halen op het kantoor. Echter weten veel mensen niet dat dit binnen één seconde kan, middels een toetsencombinatie op het toetsenbord, namelijk: Windows toets + L (zie afbeelding).

Windows 10 vergrendelen
Foto: iSumsoft

Schakelen tussen meerdere applicaties

Als je bezig bent achter jouw laptop of PC heb je vaak meerdere applicaties open staan, bijvoorbeeld Google Chrome, Mail en Microsoft Excel. Je kan veranderen van applicatie door onderin de balk natuurlijk op de openstaande applicatie te klikken, maar hier is ook een makkelijkere manier voor: Alt + Tab. Met deze toetsencombinatie kan je gemakkelijk schakelen tussen meerdere applicaties!

Alt+Tab

Mocht je meerdere applicaties open hebben staan, en wil je switchen naar een verderop in de rij? Houd dan Alt ingedrukt en druk dan meermaals op Tab om zodoende te schakelen tussen de verschillende applicaties.

twee Windows 10 shortcuts
Foto via: HowToGeek